Pravilnik

a) Opći uvjeti
1.  Za sudjelovanje u projektu 'Zagrebačke priče' raspisuje se javni natječaj i ujedno se upućuje poziv te pravilnik svim redateljima i producentima u Hrvatskoj.
2. Na natječaj se mogu prijaviti i samostalni autori sa scenarijem za koji imaju autorska prava.
3. Na natječaj se mogu javiti i producentske kuće sa scenarijima za koji imaju autorska prava.
4. Ukoliko autor nema producentsku kuću, Propeler film d.o.o. može osigurati produkcijski servis.
5. Po završetku natječaja bit će odabrano 6 filmova koji bi trebali ići u naknadnu proizvodnju.
6. Propeler Film zadržava pravo poništiti natječaj, ukoliko Selekcijska komisija zaključi da nema dovoljan broj zadovoljavajućih scenarija.
Ukoliko scenariji budu prihvaćeni, a ne dođe do realizacije omnibusa, autorima odabranih scenarija, bit će isplaćen honorar u iznosu od 5.000,00 kuna.

b) Financijski uvjeti i produkcija
6. Za produkciju pojedinog kratkog igranog filma predviđeno je 100.000,00 kuna. Produkcija podrazumijeva: scenarij, snimanje, montažu, autorske honorare, otkup raznoraznih prava, hladni pogon, najam tehnike i sl. U predviđeni iznos nisu uračunati zakonski određeni porezi.
7. Za svaki kratki igrani film izrađuje se proračun u okviru predviđenih sredstava.
8. Proračun i operativni planovi produkcije dogovaraju se direktno s Propeler filmom.
9. Izvan navedenog iznosa, Propeler film d.o.o. dodatno osigurava postprodukciju tona te eventualno prebacivanje na 35mm filmsku vrpcu.
10. Ukoliko postoji producent koji može i želi osigurati dodatna sredstva, pregovara s Propeler filmom oko uvjeta za eventualne ulagače, odnosno sponzore. Sukladno uloženim sredstvima autori, odnosno producenti participirali bi u postocima za daljnju eksploataciju filma.
11. Sredstva namjenjena za produkciju i realizaciju kratkog igranog filma isplaćuju se u sljedećem omjeru: 50% prije početka realizacije te 50% u roku od 30 dana nakon dostavljene finalne verzije kratkog igranog filma od strane autora odnosno producenta.

c) Uvjeti produkcije
12. Vremenski rok za produkciju kratkog igranog filma iznosi 40 dana.
13. Za vremenski rok podrazumijeva se vremenski period od datuma priljeva sredstava na račun autora ili producenta do datuma isporuke finalne verzije kratkog igranog filma Propeler Filmu od strane autora odnosno producenta.
14. Ukoliko autor ili producent ne ispoštuje vremenski rok za produkciju, dužan je u cjelosti vratiti novčani iznos koji je dobio za produkciju.
15. Snimanje traje najviše 10 radnih dana.
16. Snima se isključivo digitalnom tehnologijom.
17. Operativni planovi produkcije dogovaraju se direktno s Propeler filmom.

Menu

Kontakti

  • Propeler film
  • Tel: +385 (0)1 4829 477
  • Fax: +385 (0)1 4827 717
  • mail