Natječaj

Propeler Film d.o.o. dana 17.05.2013. objavljuje

Natječaj za produkciju kratkih igranih filmova u sklopu projekta 'Zagrebačke priče vol. 3'

I. Na natječaj se prijavljuju scenariji za kratki igrani film trajanja od 12 do 15 minuta, namijenjeni produkciji omnibusa "Zagrebačke priče vol. 3".

II. Prijavljeni scenariji trebaju biti napisani na temu: PRAZNIK ili BLAGDAN
Imenicom blagdan označuje se dan posvećen vjerskomu događaju, a imenicom praznik označuje se dan kojim se obilježava događaj važan za zajednicu ili međunarodni dan posvećen čemu. Blagdani su npr. Božić, Uskrs, Bajram i Velika Gospa, a praznici su npr. Dan žena, Dan planeta Zemlje, Praznik rada, Dan antifašističke borbe...

III. Pravo sudjelovanja u natječaju imaju svi državljani Republike Hrvatske, odnosno redatelji koji su ujedno i scenaristi, pisci scenarija s predloženim redateljem koji bi projekt režirao ili samo autori scenarija koji nemaju predviđenog redatelja, već bi u suradnji s Propeler Filmom (ukoliko scenarij prođe na natječaju) dogovorili tko će režirati film.

IV. Propeler Film zadržava pravo poništiti natječaj ukoliko umjetnički savjetnici omnibusa zaključe kako na natječaj nije pristigao zadovoljavajući broj scenarija.

V. Ukoliko scenariji budu prihvaćeni, a ne dođe do realizacije omnibusa, autorima odabranih scenarija bit će isplaćen honorar u iznosu od 5.000,00 kuna.

VI. Prijava na natječaj ostvaruje se slanjem sinopsisa, scenarija, autorove biografije i redateljske koncepcije (ukoliko se na natječaj prijavljuje i redatelj). Uz navedeno, potrebno je poslati i potpisanu izjavu o autorskim pravima te izjavu o prihvaćanju uvjeta natječaja (svi dokumenti nalaze se na stranicama www.zagrebacke-price.org).

Materijali koji se prijavljuju moraju biti na hrvatskom jeziku.

VII. Odabir projekata obavljaju producenti i umjetnički savjetnici, a konačnu odluku donosi Propeler Film d.o.o.

VIII. Natječaj je otvoren do 01. srpnja 2013. godine, a objavljuje se na službenoj internetskoj stranici Zagrebačkih priča te putem medija i hrvatskih filmskih udruga.

IX. Prijavu na natječaj odnosno cjelokupnu dokumentaciju treba dostaviti ispisane u jednom primjerku te u jednom primjerku na električnom nosaču na adresu Propeler Film d.o.o., Varšavska 3, 10000 Zagreb (uz naznaku: natječaj Zagrebačke priče 3).

Prijave uz koje nije priložena tražena dokumentacija, kao i prijave koje se ne dostave u navedenom roku, neće se razmatrati. Prijave će se primati zaključno s poštanskim datumom od 01. srpnja 2013.

X. Popis scenarija koji će se realizirati bit će objavljen u dnevnom tisku i na službenoj internetskoj stranici Zagrebačkih priča najkasnije 60 dana od dana zaključenja natječaja.

XII. Opis projekta i pravilnik natječaja možete pronaći na službenoj internetskoj stranici Zagrebačkih priča: www.zagrebacke-price.org i na E-mail: info@zagrebacke-price.orgMenu

Kontakti

  • Propeler film
  • Tel: +385 (0)1 4923 580
  • Fax: +385 (0)1 4827 717
  • mail
  • Podijeli na:
  • Facebook share Twitter share