Pravilnik

1. Za sudjelovanje u projektu 'Zagrebačke priče vol. 3' Propeler Film raspisuje javni natječaj i ujedno  upućuje poziv i pravilnik svim filmskim udrugama u Hrvatskoj.

2. Na natječaj se mogu prijaviti redatelji koji su ujedno i scenaristi, pisci scenarija s predloženim redateljem koji bi projekt režirao ili samo autori scenarija koji nemaju predviđenog redatelja, već bi u suradnji s Propeler Filmom (ukoliko scenarij prođe na natječaju) dogovorili tko će režirati film.

3. Propeler Film d.o.o. je i izvršni producent projekta.

4. Po završetku natječaja, umjetnički savjetnici odabrati će 5 do 6 filmova koji se trebaju proizvesti.

5. Do konačne odluke o produkciji omnibusa, scenaristi i/ili redatelji izabranih scenarija nemaju pravo samostalno se javljati na natječaje organizacija/ustanova u Hrvatskoj i svijetu koje sufinanciraju filmsku proizvodnju.

6. Propeler Film zadržava pravo poništiti natječaj ukoliko umjetnički savjetnici omnibusa zaključe kako na natječaj nije pristigao zadovoljavajući broj scenarija.

7. Ukoliko scenariji budu prihvaćeni, a ne dođe do realizacije omnibusa, autorima odabranih scenarija bit će isplaćen honorar u iznosu od 5.000,00 kuna.

8. Uz scenarij, na natječaj treba dostaviti i sinopsis, redateljsku koncepciju (scenaristi koji prijavljuju scenarij bez redatelja ne moraju dostaviti redateljsku koncepciju), biografiju s filmografijom, izjavu o autorstvu te izjavu o prihvaćanju svih pravila natječaja.

9. Za svaki kratki igrani film Propeler Film u suradnji s autorima izrađuje poseban proračun u okviru predviđenih sredstava s unaprijed određenom najvišom visinom honorara za svakog pojedinog sudionika u produkciji filma, ovisno o zahtjevnosti odobrenog scenarija.

10. Operativni planovi produkcije dogovaraju se direktno s Propeler Filmom.

11. Snimanje pojedinačnog filma traje najviše 5 radnih dana, ovisno o zahtjevnosti scenarija.Menu

Kontakti

  • Propeler film
  • Tel: +385 (0)1 4923 580
  • Fax: +385 (0)1 4827 717
  • mail
  • Podijeli na:
  • Facebook share Twitter share